Advertentie
Advertentie

Gennez countert kritiek De Vits

Sp.a-voorzitster Caroline Gennez reageert scherp op de kritiek van Europees parlementslid Mia De Vits. Die laatste had zware kritiek geuit op de partijleiding, met name over de naamsverandering en de komst van Bert Anciaux. Volgens De Vits is er op het partijbureau niet gesproken over de naamsverandering. Gennez weerlegt dat.

De Vits haalde zwaar uit naar de partijleiding. "Ik vind het ongehoord. Het partijbureau zit erbij voor spek en bonen en de leden en militanten worden niet gehoord, noch voor de naamswijziging noch voor de manier waarop we gaan samenwerken met de groep ex-VlaamsProgressieven", aldus De Vits.

In "De Ochtend" op Radio 1 zei sp.a-senator Johan Vande Lanotte al dat de naamsverandering ook besproken is tijdens het partijbureau van maandag, maar europarlementslid De Vits ontkende dat.

Nu zegt ook sp.a-voorzitster Caroline Gennez dat de zaak ter sprake is geweest op het partijbureau. "Het partijbureau heeft geduurd tot 13 uur. Mia heeft de vergadering vroeger verlaten", aldus Gennez. De partijvoorzitster herhaalt ook dat het niet gaat om een naamsverandering. "We hebben geen naamsverandering ter stemming voorgelegd omdat we ook niet van naam veranderen. We blijven sp.a", aldus Gennez. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud