Advertentie
Advertentie

Gennez: "Onkostennota's Geysen waren ongepast"

"Bettina (Geysen) heeft niets strafbaars gedaan en ze hoeft niet eeuwig aan de schandpaal genageld te worden voor fouten uit het verleden, maar ze moet wel toegeven dat die onkostennota's ongepast waren." Dat zegt sp.a-voorzitster Caroline Gennez zaterdag in De Morgen over het ontslag van Bettina Geysen als voorzitster van VlaamsProgressieven.

Gennez zegt dat ze huivert bij "de idee van een heksenjacht, maar als politicus weet je dat je een voorbeeldfunctie hebt en dus moet je je gedragen".

De voorzitster van de Vlaamse socialisten meent dat de Vl.Pro'ers "foute keuzes" gemaakt hebben bij het uitzetten van hun traject en dat "dat nu als los zand aan elkaar blijkt te hangen. (...) Je kunt je de vraag stellen of we op een bepaald moment geen nieuw project boven de doopvont moeten houden. Maar het zou dom en ongepast zijn om dat als grote kartelpartner in deze crisis op te dringen."

Gennez geeft nog mee dat burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens in 2009 deelneemt aan de Vlaamse verkiezingen. Over zijn plaats op de Antwerpse lijst kan ze evenwel nog niets zeggen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud