Gents koppel stelt VRT in gebreke na beelden "schijnhuwelijk"

Linsey Daman en Abdelali Yagoub, het koppel uit Sint-Amandsberg dat werd opgevoerd in de eerste aflevering van "In Godsnaam" op Eén, stelt de VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken in gebreke. Yagoub gaf voor de camera toe dat hij problemen had met zijn papieren.

Linsey Daman verklaarde in de aflevering dat haar echtgenoot onder een andere naam heeft gewerkt en dat hij heeft gelogen over zijn geboortestad. Na de uitzending kondigde de Gentse schepen van Burgerzaken, Catharina Segers, aan dat er een nieuw dossier wordt geopend rond het huwelijk. "Dit komt zo goed als zeker voor de rechtbank", liet ze optekenen.

De advocaat van het koppel, Abderrahim Lahlali, laat zaterdag weten dat hij zowel de VRT als de schepen in gebreke stelt. "Ik heb de VRT verzocht mij alle videobeelden en alle andere bijkomende communicatie over te maken", zegt Lahlali in een mededeling. "De beelden mogen op geen enkele wijze meer worden verwerkt, uitgezonden of verspreid."

Ook de schepen van burgerzaken wordt in gebreke gesteld omwille van haar "ongeoorloofde uitlatingen". "De uitzending en het commentaar van de schepen hebben mijn cliënten onherstelbare morele en materiële schade toegebracht", aldus Lahlali. "Hun levenskwaliteit en het recht op een menswaardig bestaan is op onherroepelijke wijze aangetast." (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud