Gents parket in beroep tegen milde straf voor doodrijder Oosterzele

Het parket in Gent gaat in beroep tegen de uitspraak van de Gentse politierechtbank, die dinsdag zes maanden celstraf met uitstel en twee jaar effectief rijverbod oplegde aan de 23-jarige jongeman die in november in Oosterzele het ongeval veroorzaakte waarbij drie studentes om het leven kwamen. Dat werd donderdag vernomen bij woordvoerster Annemie Serlippens.

Op 11 november 2009 reed de jongeman in Oosterzele met zijn wagen in op vier fietsende studenten geneeskunde. Drie jonge meisjes overleefden het ongeval niet, de vierde student raakte lichtgewond. De bestuurder moest zich voor de politierechtbank verantwoorden voor het onopzettelijk veroorzaken van de dood van de drie meisjes, voor onopzettelijke slagen en verwondingen aan de jongen en voor alcoholintoxicatie achter het stuur.

De aanklager vroeg zes maanden cel en een rijverbod van vijf jaar, maar de politierechtbank legde een mildere straf op. "De rechter had andere accenten moeten leggen in het kader van de verkeersveiligheid", motiveert het parket de beslissing om in beroep te gaan. De ouders van de slachtoffers vonden de straf ook geen goed signaal om jongeren te doen beseffen wat de gevolgen zijn van rijden onder invloed.

Het proces, dat voor de Gentse correctionele rechtbank gevoerd moet worden, zal vermoedelijk in september plaatsvinden. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud