Gentse Feesten: PVDA-voorzitter Peter Mertens neemt Prijs Jaap Kruithof in ontvangst

Op de Gentse Feesten heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens zaterdagavond de vierde Prijs Jaap Kruithof in ontvangst genomen. Het Financieel Actie Netwerk (FAN) ontving de 21ste Prijs voor de Democratie.

De Prijs Jaap Kruithof wordt voor de vierde keer uitgereikt aan een linkse radicale denker of sociale beweging. Peter Mertens schreef dit jaar het boek "Hoe durven ze? De euro, de crisis en de grote hold-up". Mertens hekelde in zijn dankwoord het neo-liberalisme en nationalisme. Hij droeg de prijs onder meer op aan het personeel van Crown in Deurne en "iedereen die niet zwijgt".

De winnaar van de Prijs voor de Democratie, het Financieel Actie Netwerk (FAN) is een samenwerkingsverband tussen vakbonden, ngo's en sociale bewegingen. Tot de leden behoren ABVV, ACLVB, ACV, ATTAC Vlaanderen, BBL, KWB, LBC-NVK, FAIRFIN, OXFAM SOLIDARITEIT, LEF en 11.11.11. "Door te ijveren voor meer fiscale rechtvaardigheid, leveren zij een fundamentele bijdrage aan het algemeen belang", aldus Democratie 2000-voorzitter Eric Goeman. De prijs werd in ontvangst genomen door Guido Deckers (ACV) en Rudy De Mey (11.11.11.). (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud