Gentse politie slaat tafelschuimer op Feesten in de boeien

Een tafelschuimer die sinds donderdag op de Gentse Feesten drie restaurants aandeed zonder te betalen en 'en passant' nog in de Hema stal, heeft de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht in de gevangenis. Dat meldt het Gentse parket.

De 64-jarige Luikenaar bestelde donderdagavond omstreeks 18.30 uur in Chinees restaurant 'De Lotus' in de Donkersteeg voor 53 euro onder meer scampi's in looksaus en eend met pikante saus, dronk een cocktail, rode wijn en een espresso.

Een uur later at hij een "Gentse Feestenmenu" ter waarde van 39 euro in restaurant 'Amatsu' in de Hoogpoort.

Vrijdag sloeg de man 's middags toe in restaurant 'Brasil' op het Emile Braunplein, waar hij een portie mosselen in witte wijn bestelde, ricard en calvados. Toen hij geen 71 euro kon betalen, werd de politie opgetrommeld. Hij bleek bij winkelketen Hema ook een beker, dessertvork en wekker gestolen te hebben.

De man verklaarde onder voorlopige bewindvoering te staan. Hij beweerde "al vijfhonderd keer" uit eten te zijn geweest zonder te betalen en voegde eraan toe dat het de moeite loont "omdat de kans om gevat te worden slechts één op tien is". Tijdens zijn verhoor liet hij ook optekenen dat "iemand met honger niet veroordeeld kan worden". Dat gebeurt echter toch: de Luikenaar mocht zaterdagmiddag beschikken met een snelrechtdagvaarding wegens afzetterij en diefstal op 23 augustus. (NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud