Advertentie

Gérard Mortier wil festival van Bayreuth leiden (media)

De Belg Gérard Mortier is kandidaat om het Wagnerfestival in het zuid-Duitse Bayreuth te leiden, net als de achterkleindochter van de beroemde componist, Nike Wagner, zo heeft zij zelf gezegd tegen het gezaghebbende dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Mortier heeft zijn kandidatuur zondag per fax gestuurd naar de raad van de festivalstichting, aldus de 63-jarige Nike Wagner die intendante is van het Kunstenfestival van Weimar en die de dochter is van Wieland Wagner, de vroegere co-directeur van het Festival van Bayreuth.

De twee kandidaten achten een samenwerking met de 63-jarige Eva Wagner-Pasquier, een van de nichtjes van Nike Wagner "mogelijk", volgens FAZ.

In december vorig jaar hadden Nike Wagner en Eva Wagner-Pasquier, dochter van de vertrekkend directeur van het Festival van Bayreuth Wolfgang Wagner, zich samen kandidaat gesteld om het leiderschap over dit prestigieuze festival over te nemen.

In april heeft Eva Wagner-Pasquier zich teruggetrokken om zich uiteindelijk terug aan te bieden aan de zijde van haar jongere halfzus, de 30-jarige Katharina, uit het tweede huwelijk van Wolfgang Wagner.

De 89-jarige Wolfgang Wagner heeft eind april aangekondigd dat hij op 31 augustus zijn post zou verlaten. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud