Gerda Van Steenberge stapt uit Vlaams Belang - "Betreur, maar niet verbaasd"

"Ik betreur het vertrek van Gerda Van Steenberge zoals ik elk vertrek betreur, maar ik ben niet verbaasd, vooral na haar opvallende steun aan Jurgen Ceder toen zijn overstap naar N-VA bekend raakte". Dat stelt Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers in een reactie aan Belga. Hij vindt het ook opvallend dat dit opnieuw op de Vlaamse feestdag, 11 juli, wordt aangekondigd, nadat Frank Van Hecke precies een jaar geleden zijn vertrek had aangekondigd.

Valkeniers wijst er nog op dat Van Steenberge in haar ontslagbrief verwijst naar het manifest van Oost-Vlaamse mandatarissen, dat drie jaar geleden de aanleiding was voor het vertrek van Karim Van Overmeire, die intussen ook onderdak gevonden heeft bij N-VA.

De voorzitter merkt ook op dat de lokale lijst Gemeentebelangen in Erpe-Mere enkele weken geleden reeds groen licht kregen van de partij-instanties. "Wordt de volgende stap een coalitie met de N-VA?", vraagt Valkeniers zich af.

Wat haar kritiek op de harde kiescampagne van het Vlaams Belang betreft, stelt Valkeniers dat deze campagne op de partijraad werd besproken en met veel enthousiasme werd goedgekeurd, maar Gerda Van Steenberge was toen afwezig. "Vlaams Belang is en blijft een radicale en nationalistische partij, wat niet gezegd kan worden van de N-VA", besluit Bruno Valkeniers.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud