Gerecht onderzoekt miljoenenfraude bij vervuiler van Fleurus

Het parket van Charleroi heeft een strafdossier geopend over malversaties bij Best Medical Belgium, het bedrijf uit Fleurus waar onlangs een grote radioactieve afvalberg werd ontdekt. Dat bevestigt Pierre Magnien, de procureur des Konings van Charleroi, zo schrijft De Tijd.

Onderzoeksrechter Paul Dhaeyer, die het gerechtelijk onderzoek voert, moet van het parket eerst en vooral uitpluizen of er zo'n 13 miljoen euro is verduisterd bij Best Medical Belgium. Dat geld was bestemd om een aantal oude nucleaire installaties te ontmantelen en radioactief afval te verwijderen.

Best Medical Belgium werd op 14 mei failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Charleroi. Dhaeyer onderzoekt de rol van de voormalige eigenaar Suthanthiran Krishnan in de verduisteringszaak. De onderzoeksrechter kreeg nog niet de opdracht om ook de recent ontdekte nucleaire afvalberg te onderzoeken.

Suthanthiran reageerde met een schadeclaim in de VS tegen de Belgische staat. De Indiaas-Amerikaanse zakenman zegt in de klacht dat hij meer dan 30 miljoen dollar (24 miljoen euro) schade heeft geleden bij Best Medical Belgium. Hij vraagt de districtsrechtbank van Virginia een aantal Belgische instellingen en personen te veroordelen tot een schadevergoeding van minstens 30 miljoen dollar. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud