Gerecht wil Ronald Janssen nog dit jaar voor assisen

Het onderzoek naar de moorden van Ronald Janssen uit Loksbergen is bijna klaar. Mogelijk nog dit jaar zal Janssen zich voor de assisenjury moeten verantwoorden voor drie moorden. Voor het onderzoek naar de mogelijke link tussen Janssen en meer dan honderd zedendossiers wil het gerecht meer tijd nemen. Dat staat donderdag in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Het onderzoek naar de moorden kan worden afgesloten zodra nog enkele verslagen van deskundigen klaar zijn. "Hopelijk lukt het nog om het assisenproces dit jaar te organiseren. Lukt dat niet meer, dan begin volgend jaar", zegt de Hasseltse procureur Marc Rubens. "Als hij toerekeningsvatbaar wordt geacht natuurlijk."

Janssen zou zich dan voor assisen moeten verantwoorden voor drie moorden. Die op Annick Van Uytsel in 2007 en die op het jonge koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus begin dit jaar. Het parket van Hasselt wil niet dat de zoektocht naar een mogelijk vierde slachtoffer, waarover Janssen zelf gesproken heeft, een eventueel assisenproces vertraagt.

Het assisenproces zal ook niet wachten op het onderzoek naar de mogelijke link tussen Janssen en meer dan honderd zedendossiers uit binnen- en buitenland. "We nemen die zedenonderzoeken heel ernstig" zegt Rubens. "Aan het einde van ons onderzoek willen we aan elk van die slachtoffers kunnen zeggen of Janssen betrokken is, of niet."

Volgens verschillende kranten werd Janssen vorige week in het grootste geheim teruggebracht naar zijn huis in Loksbergen voor een reconstructie van de moord op Annick Van Uytsel. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud