Gerecht zoekt ouders van babylijkje via gevonden voorwerpen

Het gerecht in Brugge zoekt getuigen die kunnen helpen om de maandag in Oostende gevonden vermoorde boreling te identificeren. De onderzoeksrechter heeft daarvoor een opsporingsbericht samengesteld. De onderzoekers hopen aan de hand van de doeken waarin de baby was gewikkeld en de emmer waarin het meisje zat, de ouders op te sporen.

Het onderzoek wees eerder uit dat het meisje levend ter wereld kwam en nadien moet zijn gewurgd. Het lijkje werd in een oranje emmer met lichtgroene verfsporen achtergelaten in de kelder van een appartementsgebouw langs de Koningstraat 4a in Oostende. Op de emmer plakt een etiket met een barcode en onderaan een oranje balkje.

Het kind was voorts gewikkeld in een lichtblauwe handdoek met vijf horizontale strepen en in een oranje hoeslaken voor een éénpersoonsbed. Bij het lijkje werd ook een blauwe donsdekenovertrek met lichtblauw biesje en zwarte velcrosluiting gevonden.

De speurders vragen ook tips over moeders die tussen 15 en 25 augustus moesten bevallen maar waarvan de boreling in vreemde omstandigheden verdween.

Het meisje zal op woensdag 3 september om 12 uur worden begraven op het kinderperk van de begraafplaats in de Stuiverstraat in Oostende. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud