Gerenoveerde gebouwen van federale politie Gent ingehuldigd

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) en minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) hebben vrijdag, met het uittesten van hun schutterstalent op een schietstand, de vernieuwde gebouwen van de federale politie in Gent ingewijd. Het gerenoveerde complex langs de Groendreef huisvest een groot deel van de Oost-Vlaamse federale politiediensten.

De politiemensen gaven eerlijk toe dat de twee federale ministers geen slechte schutters waren. Minister Turtelboom schoot na twee missers vier maal raak op een schietschijf. "En het was nochtans de eerste keer dat ik met een wapen schoot", zei ze achteraf. Minister De Clerck deed nog beter: na een te hoog schoot kreeg hij vijf kogels in de schijf. Ook commissaris-generaal Fernand Koekelberg, de Gentse gerechtelijk directeur Wouter Moons en zijn bestuurlijke collega Koenraad Tack toonden hun kunnen op de vernieuwde schietstand.

Op het domein van zeven hectare, waar bijna 700 mensen werken, staat een historisch gebouw in art-nouveaustijl uit 1924. Dat wordt ingenomen door de coördinatie en steundirectie (CSD) en de gerechtelijk directeur van de Gentse federale gerechtelijk politie. "Door het fysiek dichter bij elkaar brengen van beide diensten kan er nog nauwer samengewerkt worden tussen de bestuurlijke en gerechtelijk diensten", aldus Koenraad Tack.

Op de plek is ook het arrondissementeel informatiekruispunt (AIK) gevestigd. Die dienst ondersteunt zowel de lokale als federale politie bij het verwerken van informatie. Tegen eind 2010 zullen alle onderzoeksteams van de federale gerechtelijke politie verhuizen. De hele renovatie kostte 5 miljoen euro. (EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud