Gevaar geweken na brand in industriële bakkerij in Ninove

Het gevaar voor de bevolking na de zware brand in de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove, is geweken. De provinciale fase van het rampenplan geldt niet langer en de geëvacueerde bewoners kunnen terug naar huis, melden gouverneur André Denys en burgemeester Luc Durant.

De brandweer van Ninove werd om 5.19 uur op de hoogte gesteld van een bedrijfsbrand in de industriële bakkerij. De brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Geraardsbergen, Wetteren, Wichelen en Lede werden onmiddellijk verwittigd. Een vijftigtal brandweermannen namen deel aan de bluswerken. De brandweercommandant van Aalst, voorzitter van de zone, liet de civiele bescherming oproepen. De hevige rookontwikkeling was niet giftig en betekende geen gevaar voor de volksgezondheid.

De economische schade is enorm, zegt het stadsbestuur van Ninove. De provincie en de stad zoeken naar een distributiehal om de activiteiten van La Lorraine te kunnen voortzetten. De bakkerijgroep levert vooral aan supermarktketens en stelt ongeveer 1.300 mensen te werk. In het hoofdkantoor in Ninove werken meer dan 400 werknemers. Ze zijn nu technisch werkloos. De andere vestigingen in onder meer Lokeren, Erpe-Mere en Oostende zullen een deel van de productie overnemen.

De stad Ninove meldt dat burgers met vragen terecht kunnen op het nummer 054/31.32.33, zondag tot 13 uur en maandag tijdens de kantooruren. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud