Gevallen van agressie en vandalisme in marge van Marktrock

In de marge van het Marktrockfestival hebben zich dit weekend in de Leuvense binnenstad een aantal gevallen van agressie en vandalisme voorgedaan. Bij een incident met een 37-jarige man uit Zemst raakten zaterdagnacht twee agenten licht gewond. De organisatoren van hun kant zijn zeer opgetogen over het verloop van het festival. Volgens hen kwamen er de eerste twee festivaldagen zo'n 60.000 a 70.000 bezoekers opdagen.

De Zemstenaar probeerde de afgesloten zone achter het podium op de Oude Markt binnen te dringen. Toen de politie ter plaatse ging, gedroeg hij zich erg agressief en verwondde twee agenten.

Ook een 46-jarige Leuvenaar die betrapt werd op wildplassen in de Parijsstraat gedroeg zich agressief, net als een 13-jarige jongen uit Herent die gewond raakte bij een val in de Donkerstraat. Op enkele plaatsen in de binnenstad werd vandalisme vastgesteld. Enkele dronken bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Marktrock is ondertussen onder een stralende zon zijn derde en laatste festivaldag ingegaan. Op de Oude Markt spelen vandaag nog Safi & Spreej, Teddiedrum, Sound of Stereo en Discobar Galaxie, op de Vismarkt treden onder meer BJ Scott en The Messieurs Blues aan. Ook op het binnenplein van de Hulpgevangenis zijn er zondag optredens.

De MNM Start to DJ contest werd gewonnen door "Freaquency" terwijl Stella Nova, de laureaat is van de talentenjacht KU Leuven Students on Stage. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud