Gevangene bereidde ontsnapping voor om dagje naar zee te gaan

De 32-jarige gedetineerde die woensdagmorgen via de achterdeur uit de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling glipte, had zijn ontsnapping voorbereid en kreeg hulp van buitenaf. De vriendin van de man en haar zus zijn aangehouden, meldt het Gentse parket. Na de ontsnapping reden de vrouwen en de gevangene naar Knokke voor een dagje aan zee.

De gedetineerde Rodney Stoops, bekend voor drugs- en gewelddelicten, kon rond 8.50 uur ontsnappen langs de achterzijde van de gevangenis. De achterdeur stond open omdat een afvalcontainer opgehaald werd. Stoops hielp met het laden en lossen van de vuilniswagen en had zijn ontsnapping voorbereid. Hij had zijn 24-jarige vriendin en haar 22-jarige zus gevraagd om hem op te wachten met de wagen in de Pijlstraat achter de gevangenis.

De gedetineerde en de vrouwen reden daarna naar Knokke. Volgens zijn verklaring was Stoops het beu om in de cel te zitten en had hij zin in een terrasje aan zee. Op de terugweg werd de wagen opgemerkt in Eeklo.

Stoops werd uiteindelijk in de Metaalstraat in Waarschoot opgepakt. Behalve de dag aan zee had de gedetineerde naar eigen zeggen nog geen plannen gemaakt. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud