Gevangenis Sint-Gillis: directie en vakbonden bereiken overeenkomst

De vakbonden van de gevangenis in Sint-Gillis en de directie hebben woensdag een overeenkomst bereikt. Dat zeiden vakbonden ACV Openbare diensten en ACOD woensdag.

ACOD-vakbondsman Gino Hoppe zei dat de gesprekken, waaraan ook het Directoraat-Generaal van de Penitentiaire Inrichtingen deelnam, "positief" geëvalueerd werden - in tegenstelling tot de vorige. De resultaten zouden donderdag om 6 uur voorgelegd worden tijdens een personeelsvergadering. Volgens ACOD en ACV Openbare Diensten werd een aantal pijnpunten opgelost in verband met de verlofregeling en de dienstroosters.

ACV Openbare Diensten noemde het een "verdedigbaar voorstel". Afgevaardigde Jimmy Verlez zei dat het duidelijk om een verbetering ging ten opzichte van het vorige, dat dinsdag werd verworpen door het personeel. Het ACV was toen voorstander van een opschorting van de staking.

Het personeel van de gevangenis van Sint-Gillis ging vorige vrijdag in staking nadat de directie voorstellen van de vakbonden had verworpen. De bonden eisten onder andere de vrije keuze van rustdagen. (ROJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud