Gewapende overval op Cora Luik - drie minderjarigen ingerekend

Zeven individuen hebben maandag rond het middaguur verschillende winkels overvallen in de Cora-winkelgalerij in Rocourt, een deelgemeente van Luik. De overvallers waren gewapend met kalasjnikovs en jachtgeweren. Ze vuurden enkele malen zonder daarbij iemand te raken. Inmiddels zijn drie minderjarigen opgepakt.

De zeven overvielen vier van het honderdtal winkels in de Cora-vestiging: parfumwinkel "Planete-Parfum", kledingwinkels "M&S" en"Pimkie" en juwelier "Histoire d'Or". Niemand werd geraakt maar twee van de aanwezige klanten raakten wel gewond. De omvang van de buit is niet bekend.

De overvallers vluchtten weg met een grijze wagen type "Touran", met de nummerplaat 'DEG319'. Die wagen werd enkele minuten later teruggevonden, op enkele honderden meters van de Cora-vestiging. Vlakbij het voertuig werden drie minderjarigen ingerekend. Zij worden momenteel ondervraagd. De jongeren zouden lid zijn van een bende.

Een van hen droeg een rode vest gelijkend op die van een van de zeven overvallers. Een andere ingerekende heeft een snijwonde aan de hand, mogelijk opgelopen toen één van de uitstalramen van de overvallen winkels ingeslagen werd.

Het voertuig was zondagavond gecarjackt op de parking van het bioscoopcomplex Kinepolis. De chauffeur, een Luikenaar van 35, werd uit zijn voertuig gedwongen door drie individuen. Daarbij kreeg hij klappen.

Het onderzoek is op dit moment nog steeds aan de gang in heel de Luikse regio. (509)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud