Gewezen vicerector van UCL roept Léonard tot ontslag op

Priester Gabriel Ringlet, gewezen vicerector van de Franstalige universiteit UCL, roept aartsbisschop André Léonard op ontslag te nemen vanwege het "isolement" waarin hij met zijn polemische standpunten beland is. Ringlet deed zijn oproep woensdag op RTBF-radio (La Première).

De kans is klein dat het ontslag van Léonard door Rome aanvaard wordt, geeft Ringlet toe. "Maar hij zou dit gebaar toch moeten stellen. Het zou een grote geste van zijn kant zijn, dat hem groter zou maken."

Voor de ex-vicerector is een groot debat binnen de Belgische katholiek Kerk nodig. "Het is vandaag, met of zonder Mgr. Léonard, niet meer mogelijk dat over de grote ethische en organisatorische kwesties in de Kerk niet openlijk gedebatteerd wordt", aldus Ringlet. Hij haalde daarbij de uitsluiting van gescheiden en hertrouwde mensen uit de communie aan, alsook het discours over aids en bio-ethiek.

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel veroorzaakte de jongste maanden heel wat deining met uitspraken over aids, pedofiele priesters en andere kwesties. Dinsdag werd hij door zijn eigen woordvoerder gedesavoueerd. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud