Gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke stemt "zeker" voor N-VA

Frank Vanhecke, jarenlang voorzitter van het Vlaams Blok/Vlaams Belang, stemt voortaan voor de N-VA van Bart De Wever. Lid worden van die partij is volgens Vanhecke niet aan de orde, zei hij woensdagmorgen op de VRT-radio. Een stem voor Vlaams Belang is volgens Vanhecke "verloren" vanwege het cordon sanitaire. Een stem voor de N-VA noemt hij een "efficiënt iets".

Vanhecke verliet het Vlaams Belang vorig jaar. De jaren daarvoor lag hij overhoop met de partijtop over de manier waarop de partij geleid werd.

Jurgen Ceder, senator, vriend en medestander van Vanhecke die intussen uit het Vlaams Belang is gestapt en lid is geworden van de N-VA, ligt dezer dagen onder vuur omwille van een gewelddadig incident met de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in Leuven in 1984.

Vanhecke spreekt van een "lynchpartij". "Dit is onvervalst rood fascisme. Ceder is tweemaal vrijgesproken door de rechtbank". Volgens de gewezen VB-voorzitter moeten Ceder en de N-VA zich geen zorgen maken. "Ik denk dat de publieke opinie in Vlaanderen dit beu is".

Zelf denkt Vanhecke er nog niet aan om naar de N-VA over te stappen. Hij is immers jarenlang voorzitter geweest van een concurrerende partij. "Maar dat ik N-VA stem, staat buiten kijf". (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud