Gezinsdrama vermeden in Kaprijke

De politie is zaterdagavond binnengevallen in een huis in het Oost-Vlaamse Kaprijke, waar een jongeman bij zijn grootouders inwoont, om te voorkomen dat er een gezinsdrama zou gepleegd worden. Dat meldt het Gentse parket. De 23-jarige man werd opgepakt en wordt mogelijk gedwongen opgenomen.

Het was de moeder van de jongeman die zaterdag de politie had verwittigd. Ze was kort voordien met haar zoon aan het bellen toen ze een schot hoorde. Daarna werd de verbinding verbroken, en kon ze ook geen contact leggen met de grootouders.

De politie kwam ter plaatse aan het huis in de Heinestraat in Kaprijke, maar niemand deed open. Agenten van de federale politie vielen daarop binnen, omdat ze vreesden voor gewonden of een gijzeling. De grootouders waren echter ongedeerd. De jongeman werd opgepakt in zijn kamer, waar ook een alarmpistool gevonden werd. Het is niet duidelijk of de man effectief op zijn grootouders heeft geschoten.

In de weide naast de woning vond de politie een jachtgeweer, waarvoor de grootvader een vergunning had. Het is evenmin duidelijk of dat wapen bij het incident gebruikt werd. Het parket onderzoekt de zaak.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud