Gezinsdrama Zwevezele - Van moord verdachte moeder woont begrafenis dochtertje bij

In Zwevezele is zaterdagmorgen afscheid genomen van het 5-jarig meisje Dimfy. Die kwam vorige vrijdag door een overdosis medicijnen om het leven. De moeder van het meisje zit voorlopig in de cel op verdenking van moord. Toch stond de onderzoeksrechter toe dat Nathalie B. (40) de plechtigheid in de Sint-Aldegondiskerk bijwoonde.

De vrouw werd ruim op voorhand onder politiebegeleiding overgebracht uit de gevangenis van Brugge. Ze volgde de plechtigheid vanop een balkon dat normaal gebruikt wordt door een zangkoor. Zowel binnen als buiten de kerk waren heel wat agenten aanwezig. De kerk zat tijdens de dienst zo goed als vol.

Tot op vandaag blijft Nathalie B. volhouden dat ze met de dood van haar dochtertje niets te maken heeft. Op vrijdag 16 november ontdekten de oma en het halfbroertje van Dimfy het drama in de woning van Nathalie B. in Zwevezele. De vrouw heeft verklaard dat het 5-jarige meisje zelf de overdosis medicatie moet ingenomen hebben. Toen ze vastgesteld had dat haar dochtertje overleden was, probeerde de Zwevezeelse zichzelf van het leven te beroven.

Het is uitzonderlijk dat de onderzoeksrechter een verdachte de uitvaartplechtigheid laat bijwonen. Na de begrafenis wordt Nathalie B. opnieuw overgebracht naar de gevangenis. De raadkamer besliste afgelopen dinsdag dat ze in het belang van het onderzoek nog een maand in de cel moet blijven. Dat onderzoek zal moeten uitwijzen of het om een moord of om een spijtig ongeluk gaat. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud