Glenn Audenaert mag topman Optima niet meer spreken

Het gerecht van Dendermonde onderzoekt of de geschorste politiebaas Glenn Audenaert diensten heeft bewezen aan Jeroen Piqueur, de topman van Optima Bank. Dat vernam De Tijd. De onderzoeksrechter zou Audenaert ook een verbod hebben opgelegd nog langer contact te hebben met de topman van Optima Bank.

De 58-jarige Jeroen Piqueur richtte in 1991 Optima op, dat in twintig jaar uitgroeide tot de grootste financiële planner van het land. Vorig jaar nam Piqueur Ethias Bank over, waardoor zijn bedrijf een banklicentie verwierf. Sindsdien valt Optima Bank onder het toezicht van de Nationale Bank en de FSMA.

Toen het gerecht van Dendermonde de telefoongesprekken van Glenn Audenaert afluisterde, zou zijn gebleken dat de politiedirecteur intensief contact had met Piqueur en dat wekte de aandacht van de speurders. Zij gaan na of Audenaert zijn functie misbruikte om bevriende zakenlui diensten te bewijzen. Dat maakt nu het voorwerp uit van het lopende onderzoek tegen Audenaert, bevestigen welingelichte bronnen aan De Tijd.

Volgens een woordvoerder van Optima heeft Piqueur bevestigd dat hij Glenn Audenaert al langer kent en dat ze kennissen zijn. Ook zou de zoon van Glenn Audenaert voor Optima werken. Audenaert zelf geeft geen commentaar. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud