Gloednieuwe meubelspuiterij van beschutte werkplaats vernield

Bij de brand van donderdagochtend in een hangar van beschutte werkplaats De Brug in Mortsel is de schade volgens de directie enorm. Een volledig nieuwe spuiterij van meubels ging in vlammen op, net als de afdeling stoffering. In totaal gaat het om 5.000 m2 magazijnruimte. De vrees bestaat dat de materiële schade kan oplopen tot 2 miljoen euro. Twintig van de 300 werknemers zijn door de brand hun werkplaats kwijt; zij worden waar mogelijk in andere afdelingen ingeschakeld.

De brand moet omstreeks 05.00 uur donderdagochtend ontstaan zijn. De conciërge werd gewekt door het brandalarm en verwittigde de brandweer, die met zes korpsen uit de omgeving uitrukte om op het moeilijk bereikbare terrein de bluswerken aan te vatten. Er was een grote rookontwikkeling, maar metingen toonden op verschillende momenten aan dat er geen giftige stoffen waren vrijgekomen. Er vielen ook geen gewonden.

Vanwege de rookhinder moesten wel enkele woningen in de omgeving worden geëvacueerd. Bij het nabije psychiatrisch centrum Sint-Amedeus werd een vijftigtal personen met psychiatrische problemen de hele ochtend en voormiddag opgevangen in de cafetaria van het centrum.

De brandweer slaagde er uiteindelijk in de brand beperkt te houden tot één magazijn. De schade daar is echter enorm. Naar de oorzaak is het nog steeds gissen. Het Antwerpse parket kan pas de nodige vaststellingen laten doen door het labo en een branddeskundige wanneer het nablussen volledig achter de rug is. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud