Greenpeace lanceert clip "Electrabel plukt u kaal"

Greenpeace heeft dinsdag een filmpje gelanceerd waarin het de mechanismen laakt die Electrabel in staat stellen een voor het milieu "schadelijke elektriciteitsproductie" te behouden. De milieuorganisatie vraagt aan de volgende regering een snelle recuperatie van de uitzonderlijke winsten uit de vervroegde afschrijvingen van de kern- en steenkoolcentrales van Electrabel. Dat geld moet volledig geherinvesteerd worden in "duurzame oplossingen".

Volgens Greenpeace raamt de marktregulator CREG die winsten op 11 miljard euro. Op een persconferentie dinsdag pleitte de organisatie ervoor om die sommen exclusief te herinvesteren in duurzame oplossingen, met name hernieuwbare energie en energie-efficiƫntie.

Om de problematiek bevattelijk voor te stellen, produceerde Greenpeace een twee minuten durende clip, onder de titel "Electrabel plukt u kaal". Volgens Greenpeace heeft Electrabel uitzonderlijke winsten gerealiseerd met door de consument betaalde bijdragen na de versnelde afschrijving van de kern- en steenkoolcentrales.

De clip wordt woensdag om 17.30 uur geprojecteerd op het Brusselse Zuidstation en even later aan de Naamsepoort en het Muntplein. Het filmpje is ook op internet te bekijken via www.electrabrol.be. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud