Groen! -kamerlid en Pax Christi mogen Gaza niet binnen

Groen! -kamerlid Wouter De Vriendt en een begeleidster van Pax Christi Vlaanderen zijn zondag tegengehouden aan een grenspost in Gaza.

De Vriendt is op uitnodiging van Pax Christi en Broederlijk Delen samen met de Vlaamse parlementsleden Jan Roegiers (Spirit) en Johan Verstreken (CD&V) op missie in Israël en de Palestijnse gebieden. De Vriendt noemt de toestand aan de grenspost "compleet inhumaan". Wat het hoogtepunt van de missie moest worden, namelijk een tweedaags bezoek met overnachting in de Gazastrook, dreigt zondag voor De Vriendt uit te draaien op een sisser. Bij een grenspost werden De Vriendt en een begeleidster van Pax Christi tegengehouden. "Er is zogezegd iets misgelopen met de afspraken", zegt De Vriendt. Hij noemt de situatie aan de grenspost onmenselijk en spreekt van "pesterijen". "Ze laten mensen urenlang wachten. Oude en zieke mensen worden niet geholpen. De Palestijnen worden in feite als beesten beschouwd", meldt hij in een reactie aan Belga.

De Vriendt getuigt ook van militaire acties van Israël in Gaza zondag. "We hebben schoten gehoord en er was een explosie dichtbij de grenspost." (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud