Groen-kandidaat uit Oudenaarde overleden, blijft verkiesbaar

In de nacht van woensdag op donderdag is in Oudenaarde Rik T'Hooft, lijstduwer voor Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, overleden. Een kandidaat die overlijdt tussen het indienen van de lijsten en de stembusgang blijft verkiesbaar, bevestigt Binnenlands Bestuur.

T'Hooft overleed in de loop van de nacht aan hartfalen. Hij werd 75 jaar. "Er heerst grote verslagenheid en het is heel moeilijk voor ons om verder campagne te voeren, maar hij wenste ons een klinkende overwinning toe en we laten de moed dus niet zakken", zegt lijsttrekster Elisabeth Meuleman. "Rik was een bijzonder joviaal en geliefd man. Hij was een geboren verteller en een entertainer, maar bovenal een man met een warm hart."

Volgens het Agentschap voor Binnenlands Bestuur (ABB) kan een kandidaat die overlijdt tussen het finaliseren van de lijsten en de stembusgang verkozen worden. "Zijn zitje gaat dan naar een opvolger", zegt Guido Decoster van het ABB.

Voor zover bekend bij het Agentschap is 'T Hooft vooralsnog de enige kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen die is overleden. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud