Groen! teleurgesteld in Crevits als opvolgster Peeters

Hoewel Vlaams Milieuminister Hilde Crevits bij haar aanstelling het voordeel van de twijfel kreeg, geeft Groen!-fractieleider Rudi Daems de CD&V-politica een half jaar later een onvoldoende. Dat bleek maandag tijdens een perslunch, waarop de groene fractie de begroting 2008 van de Vlaamse regering onder de loep nam. Groen! blijft vinden dat die regering vooral voor de harde sectoren kiest.

Crevits nam na de aanstelling van Kris Peeters tot minister-president zijn bevoegdheden Leefmilieu, Openbare Werken en Energie over. Gedurende de eerste drie jaren van de legislatuur was Peeters kop van Jut in de groene kritiek op het Vlaamse beleid.

"Na drie jaar roepen in de woestijn", had Daems bij Crevits' aanstelling op beter gehoopt. Na lezing van haar beleidsbrief Leefmilieu en Natuur heeft Daems het over "een tegenvaller over de ganse lijn".

Groen! kwam ook terug op de verklaringen van ACW-voorzitter Jan Renders. Die pleit voor een klassieke tripartite en verwees daarbij naar de Vlaamse regering. "Ik denk dat die behoorlijk werkt", zei Renders. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud