Groen! wil keuze voor grote infrastructuurprojecten keren

In plaats van miljarden te pompen in "megalomane" infrastructuurprojecten zou de Vlaamse regering volgens Groen! beter massaal investeren in het vergroenen van de economie. De Vlaamse groenen hebben 20 megaprojecten opgelijst en voor elk van die projecten een groener alternatief uitgewerkt.

De Vlaamse regering kiest voluit voor de ontwikkeling van Vlaanderen als transitland en logistieke draaischijf. Daarbij wordt volop geïnvesteerd in grote infrastructuurwerken. Een verkeerde keuze, meent Groen! . Die grote werken veroorzaken extra vervuiling en overlast en vormen geen economische meerwaarde.

De Vlaamse groenen hebben 20 "megaprojecten" opgelijst, gaande van de Antwerpse Oosterweelverbinding tot de verbreding van de Brusselse ring, en hebben voor elk van die projecten een alternatief uitgewerkt. Die alternatieven mikken vooral op een groener transport en verkeer. Groen! suggereert onder andere een slimme kilometerheffing voor vrachtwagens, meer openbaar vervoer (bijvoorbeeld opnieuw trams in middelgrote steden) en initiatieven zoals autodelen. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud