Grootste cannabisplantage ooit ontdekt in loods in Zandvoorde (HLN)

Het gerecht heeft de grootste industriële cannabisplantage ooit ontdekt in de gigantische loodsen van boer Patrick Lagrou (50) uit Zandvoorde (bij Ieper). De hangar van 2.400 vierkante meter is bij maximaal gebruik goed voor een jaarlijkse opbrengst van 8 miljoen euro. De boer, zijn vrouw en drie Libanese helpers zijn aangehouden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Lagrou liep midden maart al in de kijker, toen hij naar eigen zeggen "slachtoffer" werd van drie brutale overvallers die hem in de buurt van zijn boerderij te lijf gingen met messen. De daders konden ontkomen. Alles wees erop dat Lagrou toen slachtoffer was van een afrekening in het criminele milieu, maar het gerecht kon dat niet hardmaken.

Dat incident was de aanzet van een onderzoek naar de verdachte activiteiten van de boer, die officieel nauwelijks werkte, maar het geld wel door ramen en deuren gooide. Speurders vielen donderdag binnen in de boerderij. "We vonden de grootste professionele cannabisplantage die ooit in België werd ontmanteld", luidt het in gerechtelijke kringen.

Het gerecht is al twee dagen bezig met huiszoekingen. Speurders zoeken vooral naar geld dat verborgen zit in de boerderij, documenten en computerbestanden die een licht kunnen werpen op de drugsorganisatie waarvoor de boer de cannabis teelde. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud