Grootste onderscheiding voor jachthaven van Nieuwpoort

De jachthaven van Nieuwpoort heeft van de Britse Yacht Harbour Association opnieuw vijf Gold Anchors gekregen. Dat is de grootst mogelijke onderscheiding voor een jachthaven. De onderscheiding werd zaterdagmorgen in Knokke-Heist uitgereikt door Vlaams minister Hilde Crevits. Ook in 2009 haalde VVW-Nieuwpoort al vijf ankers binnen.

De keuring werd vorige maand uitgevoerd. Jachthavens moeten zelf een keuring aanvragen en de beoordeling blijft slechts drie jaar geldig. "Het was voor ons heel belangrijk om opnieuw het maximum te halen", vertelt Stijn Dierinck van de jachthaven van Nieuwpoort. "We haalden er vijf in 2009, dan kan je nu natuurlijk niet tevreden zijn met minder. Dat we nu weer de hoogste beoordeling krijgen, betekent een extra push voor ons."

The Yacht Harbour Association beoordeelt alle jachthavens die een keuring aanvragen op drie belangrijke criteria. Er wordt gekeken naar het milieubeleid van de havens. Daarnaast is ook de veiligheid een belangrijke pijler. Ten slotte kijken de controleurs ook nog naar de administratie en de klantvriendelijkheid van de jachthavens.

De jachthaven van Nieuwpoort is voorlopig de enige die een dergelijke beoordeling kreeg. "Het is wel de bedoeling om alle jachthavens in ons land zo'n award te geven", weet Dierinck. "Zo is er ook in Blankenberge een keuring gebeurd. Begin volgend jaar kennen we daar de beoordeling van." (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud