Grote delen van Limburg en regio Leuven getroffen door wateroverlast

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag is de brandweer op verschillende plaatsen in de provincie Limburg moeten uitrukken voor ondergelopen kelders en andere wateroverlast als gevolg van zware regenval. Ook in de regio Leuven kwamen bij de brandweer tientallen noodoproepen binnen. In Wallonië kreeg vooral de provincie Waals-Brabant het zwaar te verduren.

In Bree werd rond 01.30 uur het medisch rampenplan afgekondigd, toen bleek dat de zestien bewoners van rusthuis Boneput geëvacueerd moesten worden. Door de regen stond daar op de benedenverdieping zowat vijfentwintig centimeter water. De politie van de zone kanton Borgloon meldde op haar beurt dat zo goed als de volledige zone onder water stond. Omdat de dienst 100, de brandweer en de politie onmogelijk alle oproepen konden verwerken, werden ook technische diensten ingeschakeld.

In het arrondissement Leuven kregen de brandweerkorpsen van Leuven, Aarschot, Diest, Tienen en Landen omstreeks middernacht verschillende meldingen van ondergelopen kelders en woningen binnen. Door het uitvallen van een hoogspanningscabine vielen in Diest verschillende bedrijven van het industrieterrein van Webbekom en inwoners van omliggende straten zonder elektriciteit.

Ook in Wallonië heeft het water hier en daar lelijk huis gehouden. Zo had zo goed als de volledige provincie Waals-Brabant met overlast te kampen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud