Grote Verkeersquiz: Vlaming kent onvoldoende de verkeersregels

Uit de resultaten van De Grote Verkeersquiz blijkt dat de Vlaming onvoldoende de verkeersregels kent. De quiz stond een maand online en bevatte vragen over vier thema's: de wegcode, kwetsbare weggebruikers, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. De deelnemers scoorden het best op vragen over de wegcode, met twee derde juiste antwoorden. Maar ook dat is niet schitterend, zegt Els Hendrickx, woordvoerster van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), initiatiefnemer van de quiz.

Thema's waarop slecht werd gescoord waren duurzame mobiliteit en kwetsbare weggebruikers. "Maar een minderheid wist bijvoorbeeld wat kan en mag op een fietssugestiestrook", zei Hendrickx.

Toch noemt de VSV de quiz een "succes". Er deden bijna unieke 34.000 deelnemers aan mee. Daarvan zat twee derde in de leeftijdsgroep tussen 20 en 50 jaar, een groep die de VSV moeilijk kan bereiken. "Onze thema's raakten onder de aandacht."

Student Karel Van Stappen won de finale van De Grote Verkeersquiz zaterdag in het Vlaams parlement. De 65 beste deelnemers van de online-quiz deden aan de finale mee. Van Stappen won een reischeque van 2.000 euro.

In een reactie op de resultaten van De Grote Verkeersquiz zei de woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) dat een nieuwe wegcode op punt staat. Die moet de huidige verouderde en vaak ingewikkelde wegcode vereenvoudigen. Maar zolang de regering in lopende zaken is, kan die niet ingevoerd worden. (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud