Grouwels presenteert plannen voor heraanleg Elsensesteenweg

Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) heeft woensdagmiddag samen met haar gewestelijke administratie Mobiel Brussel de plannen bekendgemaakt voor de heraanleg van de Elsensesteenweg in de gemeente Elsene. Ze wil er opnieuw een "bruisende winkelstraat" van maken. De werken die 1,5 miljoen euro gaan kosten, beginnen in augustus 2011. Een permanente tentoonstelling zal buurtbewoners informeren over de geplande werken.

De Elsensesteenweg is de op een na belangrijkste winkelstraat van Brussel en is ook een belangrijke as voor het openbaar vervoer. Om de moeilijke verkeerssituatie te veranderen, wordt daarom een heraanleg gepland. De aanvraag voor de bouwvergunning is net ingediend. De verkeerssituatie wordt op vier plaatsen gewijzigd.

De Elsensesteenweg, tussen de Vredestraat en de Waversesteenweg, wordt een eenrichtingsstraat in de richting van het Flageyplein. In tegenovergestelde richting komt er een busbaan voor het openbaar vervoer. De Vredestraat wordt ook een eenrichtingsstraat net als de Waversesteenweg. De trottoirs worden vernieuwd en verbreed in de Elsensesteenweg vanaf de Waversesteenweg tot aan de Naamsepoort. In de richting van Flagey zal er een rijstrook zijn voor fietsers, auto's en openbaar vervoer. De andere richting wordt een busbaan.

"Na de werken zal de Elsensesteenweg een aangename winkelstraat zijn waar voetgangers en fietsers graag vertoeven, met minder verkeersoverlast en een stipter openbaar vervoer", aldus Grouwels.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud