Hackers zetten namen Belgische pedo's op internet

Het hackercollectief Anonymous heeft de afgelopen dagen een 500-tal e-mail- en IP-adressen gepubliceerd van mensen van wie het beweert dat ze actief zijn geweest op pedofiele websites. Hier en daar wordt ook een postadres of zelfs een telefoonnummer vermeld. Enkele tientallen adressen lijken Belgisch. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag.

Anonymous bindt zo de strijd aan met pedofiele chatsites. De gelekte documenten worden momenteel bestudeerd door de Federal Computer Crime Unit. Een politiewoordvoerder zegt dat het best mogelijk is dat er verder onderzoek komt tegen de mensen die in de gelekte documenten worden vernoemd of tegen de hackers die ze online hebben gezet.

Of de genoemde personen strafbare feiten hebben gepleegd, is vooralsnog niet duidelijk, zegt de politie.

Child Focus is niet tevreden met de actie. "Als op die chatsites illegale dingen gebeuren, is dat een zaak voor de politie. Door mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, vergaat hen de lust om zich te onderwerpen aan controle en behandeling. Dat heeft een contraproductief effect", zegt woordvoerder Dirk Depover. (GEJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud