Half miljoen zakken van Maldegem naar Duitsland tegen water-ellende

De afgelopen drie dagen verstuurde Zakkencentrale België 500.000 lege kunststofzakken, zandzakken of andere zakken die gebruikt kunnen worden om de overstromingen in Midden-Europa in te dammen. Dat zegt het bedrijf uit Maldegem.

Het grensgebied van Duitsland, Oostenrijk en Tjechië, en het zuidwesten van Polen, wordt sinds een week gegeseld door wat daar "de zwaarste overstroming van de eeuw" genoemd wordt.

Sinds dinsdagavond klopt een crisiscentrum uit Duitsland aan bij Zakkencentrale België, een van de twee Belgische bedrijven gespecialiseerd in die sector. "Blijkbaar is men door de Duitse voorraden heen", zegt plant manager Dieter Van Meulebroeck. "Ondertussen hebben we 500.000 propyleen zandzakken naar Duitsland verstuurd. Sinds dinsdagavond krijgen we telkens rond 17 uur telefoon om een vrachtwagen te laden met telkens ongeveer 165.000 zakken. Die vertrekken 's nachts met twee chauffeurs en zijn negen uur later ter bestemming. Woensdagavond bijvoorbeeld werd naar Wittenberg gereden."

De vraag was zo groot dat Zakkencentrale België al door haar voorraad van enkele honderdduizenden zandzakjes zit. "Het gaat om een extreme situatie. We gebruiken nu onze stock van zakken van andere maten die daar ook voor kunnen dienen."

De Zakkencentrale België is een onderdeel van de Zakkencentrale Nederland en levert maatwerkzakken, van zandzakjes over bigbags tot containerzakken. De Belgische afdeling beschikt over een drukkerij met twaalf machines en stelt dertig mensen te werk. "Heel enthousiaste en flexibele mensen", merkt Van Meulebroeck op. "Gisteren laadde onze heftruckbestuurder tot 23.30 uur de vrachtwagen nog", klinkt het. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud