Handicap International beloont uitvinders

Handicap International heeft de vier winnaars van "Kus voor een Klus" bekendgemaakt. Dat is een wedstrijd waarmee de organisatie jaarlijks uitvinders beloont die het leven van mensen met een handicap vergemakkelijken.

De winnaars werden door een gespecialiseerde jury gekozen uit dertig inzendingen. In de categorie ergonomie ging de prijs naar Philippe Maene uit Henegouwen, die een multifunctioneel looprekje ontwierp voor zijn vijfjarige zoon Gabriel. De jongen heeft hersenverlamming en kan zich moeilijk zelfstandig verplaatsen.

Geert Wasteels uit Oost-Vlaanderen kreeg de prijs in de categorie gebruiksvriendelijkheid. Wasteels ontwikkelde een "nagel- en -vijshouder", een hulpmiddel voor klussers die het door hun handicap moeilijk hebben nagels of vijzen vast te houden. De prijs voor design ging naar de budgetvriendelijke rolstoel van David Delabassée uit Henegouwen.

Handicap International reikt elk jaar ook een scholenprijs uit. Die ging in deze negende editie van de wedstrijd naar de "grondtiller" van de studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen. Met dat instrument kunnen mensen in een rolstoel makkelijker voorwerpen optillen.

De winnaars krijgen een waardebon van 500 euro en een jaarabonnement op het doe-het-zelfmagazine Dobbit.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud