Handvol Belgen geblokkeerd na aanslagen in Mumbai

Een handvol Belgen is geïdentificeerd onder de gasten van de belaagde luxehotels Taj Mahal Palace en Oberoi Trident in Mumbai, maar zij bevonden zich niet op de etages die door de terroristen werden geviseerd. Dat deelde de Belgische consul-generaal Jean-Joël Schittecatte ter plaatse mee. Volgens de eerste gegevens bevinden er zich geen Belgen onder de slachtoffers.

"We hebben vier of vijf Belgen geïdentificeerd die momenteel geblokkeerd zijn in hun hotelkamers. We onderhouden regelmatig contact met hen", verklaarde Schittecatte. Ze blijven op hun kamer op advies van de Indiase overheid. Een jong Belgisch paar raakte weg uit hotel Oberoi Trident. Ze slaagden erin via de nooduitgang te ontsnappen uit hun hotel, maar strandden in een aanpalend gebouw. "Ze bevonden zich daar wel in een veiligere zone, waardoor we hen konden helpen te ontkomen", zei de consul-generaal.

Er is momenteel weinig nieuws over de nationaliteit van de buitenlandse slachtoffers. Minstens honderd mensen werden bij de reeks aanslagen gedood en honderden mensen liepen verwondingen op bij vuurgevechten en explosies in Mumbai, die gericht waren tegen luxehotels, politiebureaus, een restaurant en een treinstation. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud