Advertentie

"Hasta la vista" wint publieksprijs op filmfestival Karlovy Vary

De Belgische film "Hasta la vista" heeft de publieksprijs gewonnen op het 47e internationaal filmfestival van Karlovy Vary in Tsjechië. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdag.

De Belgische regisseur Geoffrey Enthoven klopte internationaal gerenommeerde collega's als Ken Loach (met de film "The Angels' Share") en Thomas Vinterberg ("Jagten"), die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

Eerder had het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety Geoffrey Enthoven al op een lijst van tien "te volgen" Europese regisseurs voor het Tsjechische filmfestival gezet. Het is nog maar de derde keer dat een Vlaamse regisseur doorbreekt tot het lijstje van tien Europese filmtalenten, aldus VAF.

"Hasta la vista" vertelt het verhaal van drie jonge gasten die houden van wijn en vrouwen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen daarbij tegenhouden, zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud