Helft scholen moet besparen

Door de invoering van de maximumfactuur heeft ruim de helft van de basisscholen voor komend schooljaar minder uitstappen voorzien. Dat staat donderdag in De Morgen, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Een op de vijf laat expliciet weten voortaan minder zwemlessen in te lassen.

Door de nieuwe maximumfactuur mag van ouders in de kleuterklas jaarlijks niet meer dan een bijdrage van 20 euro gevraagd worden. In de lagere school loopt dat bedrag op tot 60. Tegelijkertijd heeft Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) een maximumfactuur voor meerdaagse uitstappen ingevoerd.

Maar liefst 133 van de 248 door De Morgen ondervraagde scholen antwoorden volmondig "ja" op de vraag of er komend schooljaar activiteiten geschrapt zullen worden. Een op de vijf laat weten dat het zwemmen gereduceerd zal worden. Voor de rest zijn het vooral meerdaagse arrangementen en de niet-educatieve schoolreizen die sneuvelen.

Twee derde van de scholen is nochtans overtuigd van het nut van de maximumfactuur. Alleen ligt het bedrag duidelijk te laag, zo vindt 75 procent. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud