Helikopterongeluk Kamtsjatka: tien doden, één Belg onder overlevenden

Bij het ongeluk in het verre oosten van Rusland, waarbij een lawine een helikopter overspoelde die net geland was, zijn tien mensen om het leven gekomen, vijf Russen en vijf Duitsers. Acht mensen overleefden het ongeval, onder wie een Belg. Dat liet een woordvoerster van de Russische civiele bescherming weten.

Het ongeval vond plaats op het schiereiland Kamtsjatka. De Mi-8 helikopter was net geland toen een lawine hem en de passagiers begroef. Aan boord waren achttien mensen, onder wie één Belg, Duitsers en Russen. De toeristen gingen er snowboarden, zegt een hulpverlener.

Acht slachtoffers, één Belg, zes Duitsers en één Rus, slaagden erin zich te bevrijden. Voor vijf Russen en vijf Duitsers kwam alle hulp te laat.

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Brussel zoekt zaterdagmiddag gedetailleerde gegevens op van de Belgische overlevende en geeft vermoedelijk later op de dag meer informatie.

Kamtsjatka is zeer populair bij toeristen wegens de natuurpracht, met onder meer vulkanen, gletsjers en meren. Sinds een vijftiental jaar is het schiereiland ook populair bij skiërs die via een helikopter op moeilijk toegankelijke plaatsen gedropt worden. (BEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud