Herman Van Rompuy wordt ereburger in De Haan

Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy krijgt volgende week zaterdag het ereburgerschap van De Haan toegekend. Dat meldt schepen van Cultuur en Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) zondag. Van Rompuy is geen onbekende in de kustgemeente. Hij heeft er een vakantiehuis.

Zaterdag 7 juli krijgt de Voorzitter van de Europese Raad in het kader van de 11-juli-viering het ereburgerschap toegekend. Daarbij zal ook Europaspecialist Hendrik Vos van de Universiteit Gent een lezing geven. Na de uitreiking volgt een optreden van Johan Verminnen.

"Herman Van Rompuy heeft al jaren een zeer bescheiden huisje in een vakantiepark. Hij is hier vaak met de fiets te zien", zegt Vandaele.

Eerder werd Van Rompuy al ereburger in de Vlaams-Brabantse gemeente Beersel, op een steenworp van zijn woonst in Sint-Genesius-Rode. In zijn thuisgemeente is Van Rompuy geen ereburger. Er waren plannen om hem het ereburgerschap toe te kennen, maar de faciliteitengemeente zag daar uiteindelijk van af. (GEORGES GOBET)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud