Advertentie
Advertentie

Hervorming secundair onderwijs - Nog geen akkoord, nieuw overleg vanaf zaterdagmiddag

De coalitiepartners van de Vlaamse regering zijn het nog niet eens geraakt over de hervorming van het secundair onderwijs. De Vlaamse ministers zijn vrijdagnacht om twee uur, na een marathonvergadering van 14 uur uit elkaar gegaan zonder akkoord. Zaterdagmiddag om 12 uur hervatten ze de onderhandelingen.

De hervorming van het secundair onderwijs is een van de belangrijke punten uit het Vlaams regeerakkoord, maar de coalitiepartners CD&V, sp.a en N-VA raakten het tot dusver niet eens over de kwestie. Sp.a-minister van Onderwijs Pascal Smet wil de muurtjes tussen algemeen, technisch en beroepsonderwijs weg, onder meer via de invoering van een brede eerste graad.

Maar over verschillende punten zijn er meningsverschillen, vooral met coalitiepartner N-VA. Enkele weken terug, toen de discussie opnieuw oplaaide, gaf minister Smet eind mei als deadline.

Die is nu overschreden, maar de coalitiepartners willen toch nog een akkoord sluiten. In een korte verklaring vrijdagnacht zei minister-president Kris Peeters (CD&V) dat de discussie "goed opgeschoten" is, maar dat er nog enkele zaken verder besproken moeten worden. Over de precieze meningsverschillen wou Peeters niet uitwijden. "Er is pas een akkoord als er over alles een akkoord is", zei hij.

Zaterdagmiddag om 12 uur komt de Vlaamse regering opnieuw bijeen. "Iedereen wil alles doen om tot een goed akkoord te komen", zei Peeters, geflankeerd door minister Smet en de viceminister-presidenten Geert Bourgeois (N-VA) en Ingrid Lieten (sp.a). (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud