Hervorming secundair onderwijs: onderhandelingen nog aan de gang

De Vlaamse regering zit vrijdagavond rond halftwaalf nog altijd bijeen over de hervorming van het secundair onderwijs. Het blijft voorlopig onduidelijk of de coalitiepartners CD&V, sp.a en N-VA dicht bij een akkoord staan.

De hervorming van het middelbaar onderwijs stond in het regeerakkoord van 2009. Minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) wil onder meer de schotten tussen aso, tso en bso weg en via een brede eerste graad de studiekeuze uitstellen tot 14 jaar. Doel van de hervorming is om minder jongeren zonder diploma op de arbeidsmarkt los te laten. Nu halen 1 op 7 jongeren nooit een diploma middelbaar onderwijs.

Maar over de hervorming was tot nu toe geen akkoord. Coalitiepartner N-VA stond eerder op de rem, onder meer omdat de brede graad het niveau naar beneden zou halen voor de sterkste leerlingen. Minister Smet wou tegen eind mei een akkoord.

Alle Vlaamse ministers zitten sinds vrijdagochtend tien uur bijeen over de hervorming, maar een akkoord is er nog niet. Woensdag is er in het Vlaams Parlement een debat gepland over de kwestie. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud