Hervorming secundair onderwijs - Vergadering met voorzitters zit erop, onderhandelingen niet dood

Minister-president Kris Peeters en de voorzitters van de Vlaamse meerderheidspartijen hebben zondagavond zo'n anderhalf uur samengezeten. In een korte verklaring na afloop zei Peeters dat alle partijvoorzitters hun wil tot een oplossing herhaalden, maar veel meer wilde hij niet kwijt. In de komende dagen zal hij zijn ministers opnieuw samenroepen om te zien "of we kunnen landen".

De hervorming van het secundair onderwijs zet de Vlaamse regering al een heel weekend onder hoogspanning. Nadat vergaderingen vrijdag en zaterdag niets opleverden, schuwde een regeringsbron het woord "crisis" zaterdagavond niet langer.

In de zoektocht naar een uitweg besloot Peeters zondag de partijvoorzitters samen te roepen. De minister-president sprak na afloop van een "goede vergadering", maar wilde over de inhoud niets kwijt. "Voor iedereen, niet enkel de regering maar onder meer ook het onderwijsveld, is het te belangrijk dat we tot een goed akkoord komen", klonk het.

Of de crisis daarmee bezworen is, blijft echter onzeker. "Ik kan daar niet op vooruitlopen, maar er is hoe dan ook pas een akkoord als er een akkoord is over alles", aldus Peeters, die nog herhaalde dat hij er alles aan wil doen om te kunnen landen.

Over de inhoud van het gesprek kwam er voorlopig niets naar buiten. N-VA-voorzitter Bart De Wever wilde bij zijn vertrek geen commentaar kwijt. In kringen rond een van de partijvoorzitters viel vooraf wel de verwachting te horen dat het vooral om een therapeutische sessie zou gaan. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud