Hervormingsplannen leger: VSOA-Defensie verwerpt begeleidingsmaatregelen

Het strategisch comité van VSOA-Defensie heeft unaniem de begeleidingsmaatregelen voor de hervormingsplannen van Defensieminister Pieter De Crem verworpen. Dat laat de legervakbond vrijdag weten.

VSOA-Defensie is van mening dat de maatregelen ontoereikend en te beperkt zijn, en discrimineren. "Er moet een ernstig, ruim en globaal sociaal plan komen dat verder gaat dan het voorliggende KB", zegt voorzitter Erwin De Staelen van VSOA-Defensie. Ook stelt VSOA-Defensie dat er een globale visie op lange termijn ontbreekt. Het strategisch comité vertegenwoordigt de afgevaardigden uit de kazernes van over heel België.

VSOA-Defensie blijft bezwaren hebben rond het toepassingsgebied van het KB dat enkel geldt voor personeelsleden die rechtstreeks betrokken zijn bij het transformatieplan. Dit is een te enge interpretatie, aldus VSOA-Defensie. "We stellen ons de vraag wie niet zal betrokken zijn bij de uitvoering van het plan", aldus voorzitter van VSOA-Defensie Erwin De Staelen. "Bepaalde militairen die tewerkgesteld zijn in eenheden die zogezegd niet betrokken zijn bij het plan, werden nu al verwittigd dat zij wellicht zullen moeten muteren. Dergelijke beperking van het toepassingsgebied kan dus niet."

"Wij vragen bijkomende aanpassingen in het ontwerp. Maar nog belangrijker is het opstellen van een ernstig globaal sociaal plan voor ons personeel, naast het ontwerp van KB, want dit alleen is ontoereikend", aldus De Staelen. (DWM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud