Hevige brand maakt elf bewoners dakloos in Heusden-Zolder

Een hevige brand in een gebouw waar verschillende appartementen en studio's ondergebracht zijn, heeft in de nacht van zaterdag op zondag grote materiële schade veroorzaakt op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Minstens elf bewoners zijn voorlopig dakloos. Niemand raakte gewond.

Het vuur brak zaterdagavond rond 23 uur uit. Bij aankomst van de brandweer van Heusden-Zolder sloegen de vlammen door het dak naar buiten. Omdat de vlammenzee zo groot was, riep de brandweer van Heusden-Zolder de versterking in van de collega's van Hasselt, die met extra bluswater ter plaatse kwamen. Zondagochtend na een hele nacht blussen flakkerde het vuur weer even op. Het OCMW van Heusden-Zolder organiseerde de voorbije nacht een crisisvergadering voor huisvesting en opvang van de getroffen bewoners. Drie appartementen raakten volledig door brandschade vernield. Een vierde appartement liep schade op en in een vijfde woning was er waterschade. De andere flats mogen voorlopig niet bewoond worden.

De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

Ook op de Smeetsstraat in Gellik (Lanaken) woedde afgelopen nacht een zeer zware brand in een woning, waarbij twee gezinnen dakloos zijn geworden. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud