Hilde Claes sprak met klokkenluiders Hasseltse politie

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes heeft als voorzitter van de politieraad samen met Philip Phirard, korpschef van politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek maandagavond om 21 uur een ontmoeting gehad met Vera Vrancken, Mary-Ann Vonckx, Anita Vanoppen en Serge Delvaux, de vier klokkenluiders uit het VRT-actualiteitenmagazine Panorama. Het gesprek was open en constructief, maakt het kabinet van de burgemeester bekend.

De klokkenluiders klaagden in Panorama een aantal mistoestanden aan zoals graaicultuur, verzekeringsfraude en examenbedrog bij de Hasseltse politie.

Zondag werd een tienpuntenplan van Claes goedgekeurd door het college van Burgemeester en Schepenen en door het politiecollege. Daarin werd onder meer een ontmoeting met de klokkenluiders aangekondigd. "Het gesprek is een open, vertrouwelijke en constructieve gedachtenwisseling geworden, die in een serene sfeer is verlopen", meldt het kabinet.

Philip Phirard, de nieuwe korpschef, was daarbij aanwezig om de mistoestanden te bespreken en naar mogelijke oplossingen te zoeken. "Alle partijen hebben afgesproken om over de inhoud van het gesprek niet te communiceren", luidt het.

Maandag hadden Claes en Phirard ook al klacht neergelegd bij de Anticorruptiecel van de federale gerechtelijke politie.

(JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud