Hilde Van Acker niet aanwezig op proces in Rijsel

Hilde Van Acker, die in ons land bij verstek tot levenslang veroordeeld werd voor moord, is nog altijd voortvluchtig. In tegenstelling tot wat het Franse persbureau AFP eerder had gemeld, was ze ook niet aanwezig op een fraudeproces in het Franse Rijsel. Dat zegt het parket van Brugge.

De vrouw en haar Frans-Ivoriaanse partner Jean-Claude LaCote werden in Rijsel bij verstek veroordeeld, aldus het Brugse parket. De man kreeg 5 jaar effectief en de vrouw twee jaar effectief. De 45-jarige Jean-Claude LaCote stond in Frankrijk onder andere terecht voor georganiseerde zwendel, doodsbedreigingen en bendevorming, zijn partner voor medeplichtigheid aan oplichting en bendevorming.

De twee waren enkele jaren geleden in contact gekomen met een Franse ex-piloot die in maart 2005 besloot een luchtvaartmaatschappij op te richten in Zuid-Afrika. De ex-piloot ging op zoek naar geldschieters en kwam zo terecht bij Jean-Claude LaCote, die zich voordeed als de eigenaar van een diamantmijn. Hilde Van Acker gaf zich uit voor zijn assistente. Het duo overtuigde het slachtoffer om zich borg te stellen voor een lening van 400.000 euro, maar ging met de hulp van corrupte bankiers aan de haal met de centen. Toen de Franse ex-piloot zijn geld terugeiste, kreeg hij doodsbedreigingen.

Midden december was het echtpaar al door het hof van assisen van Brugge bij verstek veroordeeld tot levenslang, voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell, in mei 1996 in De Haan.

Het koppel staat internationaal geseind. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud