Hink-stap-springster Bolshakova ontvangt Ebbenhouten Spoor

N-VA-senator Louis Ide heeft dinsdag in de rode salon van de Senaat de Ebbenhouten Spoor uitgereikt aan hink-stap-springster Svetlana Bolshakova.

Met de Ebbenhouten Spoor wil N-VA volgens een persbericht eer betonen aan "een verdienstelijke nieuwe Vlaming, die bewijst dat een succesvolle integratie geen fabel is, een bijdrage levert aan Vlaanderen, die Vlaanderen verrijkt en zo een toonvoorbeeld is voor àlle Vlamingen".

Bolshakova is een hink-stap-springster en verspringster van Russische afkomst die in 2006 huwde met een Vlaamse atleet en naar België verhuisde. Ze kreeg snel de Nederlandse taal onder de knie en ontving in 2008 de Belgische nationaliteit.

Bolshakova greep het Belgisch record hink-stap-springen en raakte dit jaar bekend bij het grote publiek dankzij haar bronzen medaille op de Europese kampioenschappen in Barcelona. "Haar verhaal, haar wilskracht en buitengewoon aanpassingsvermogen maken van haar de verdiende laureaat voor de Ebbenhouten Spoor", aldus het persbericht.

Bolshakova treedt als laureaat in de voetsporen van Gilbert Nyatanyi ("Gilberke" van "Alles kan beter"), bokser Sugar Jackson en chirurg Nasser Nadjmi.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud