"Historische kans gemist" zegt N-VA, die in Vlaamse regering blijft

De globale tekst van het communautair akkoord bevestigt voor N-VA het vermoeden dat de Vlaamse partijen "een historische kans gemist hebben om dit land financieel en institutioneel grondig op orde te zetten". Over overeenstemming van het akkoord met het Vlaamse regeerakkoord over de Octopusnota rept de partij in haar eerste reactie echter niet.

Voor de Vlaams-nationalisten bevestigt de globale tekst van het akkoord de kritiek die ze al eerder uitten. Zo verwacht N-VA dus wel degelijk een "zeer zware factuur" voor Vlaanderen, nog minder rechten voor de Vlamingen in Brussel en nieuwe communautaire conflicten in Brussel en de Vlaamse rand.

Hoe dan ook blijft het wachten op de precieze wetteksten, aldus nog voorzitter Bart De Wever. Hij ziet nog grote vaagheid en zelfs openlijke onenigheid over vele aspecten.

Intussen heeft de N-VA wel een gezamenlijk standpunt van de Vlaamse regering over de zesde staatshervorming mee onderschreven. Hoe dat standpunt precies luidt, maakt Vlaams minister-president Kris Peeters woensdagnamiddag bekend in het Vlaams Parlement. (KNS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud